• Biografie
  • Media
  • Agenda
  • Pers

“Een dynamische sound van een goed geöliede machine”. Zo werd Vice Verzen omschreven op het Noorderslag festival 2009. De dynamiek is met name te danken hun energieke stijl die zeker divers te noemen is. De drum ’n bass invloeden van Noisia-producer Martijn van Sonderen (Enser) zijn duidelijk te horen, maar het samenspel met de rappers Ferry Heeren (Vice Ferry Flex), Frank Nuus (Phonik) en de vocalist Floris Jonker (De Flow) maken Vice Verzen tot wat het is en dat is moeilijk in een hokje te stoppen. Ze maken gewoon de muziek die ze vet vinden.

De naam Vice Verzen bestaat pas sinds 2006, maar het pad daarvoor begint voor de meeste leden in de jaren 90. In 2006 werd een andere weg ingeslagen qua stijl en werkwijze en daarom was het tijd voor een nieuwe naam. De stijl werd meer elektronisch en mede door de altijd zo creatieve zanglijntjes van de Flow ontstaat er een eigenwijze sound die per track weer anders is. Van hard en duister tot luchtig en relaxed. Een verschil van dag en nacht.

Niks "wij zijn de beste" ego's, maar een portie goede muziek die zowel op CD als live zorgt voor de goede sfeer die je nodig hebt!

Download Kilometervreters EP deel 1 Januari 2010

Baas ft. Krause (Official Video)Download het nummer!

Rollende Rijms (Official Video)

Ik ben een baas ft. Krause Live @ 3FM ( Nachtegiel)

Vice Verzen ft. Dean & Krause Live @ 3FM ( Nachtegiel)

Ferryflex (Vice Verzen) - "Mijn Stad" Glazenhuis 2009

Komende shows

Vorige shows

2010-04-02Paard van Troje, Den Haagmet Foreign Beggars en Noisia
2010-03-19Warhol, Groningen

Vice Verzen interview op HouseOfHiphop.nl

Vice VerzenNa een jaar waarin Groningen voorzichtig de eerste stappen naar een identiteit als hiphop stad heeft gezet, is het al snel de vraag of deze positie in 2010 nog verder verstevigd kan worden. Ook House of Hiphop was hier nieuwsgierig naar en dook de Groningse hiphop scene in. De komende vijfdelige interviewserie zal zo goed als mogelijk de nieuwe Groningse garde in kaart brengen.

Het drietal bracht een paar weken geleden al de veelbelovende ‘Kilometervreters’ EP uit en verwacht zich in de loop van het jaar definitief bij de Groningse elite te voegen. Met niemand minder dan Martijn van het wereldberoemde Drum-N-Bass trio NOISIA als producer moet dat zeker gaan lukken. De eerste recensies liegen er in ieder geval niet om, 3voor12 omschreef ze al als ‘Een dynamische sound van een goed geoliede machine’. In deel vier van de Groningen special gaan we in gesprek met Vice Verzen.

Lees hier het volledige interview